Bayburt'ta 9 cana mal olan 'ölüm çukuru'na 79 bin TL para cezası!

Bayburt'ta 3 yıl önce İran plakalı otomobil ile minibüsün, menfez inşaatı için tek şeridi kapatılan yolda açılan 6 metrelik çukura düşmesi sonucu meydana gelen, 6'sı İranlı, 9 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin görülen dava sonuçlandı.

Bayburt'ta 9 cana mal olan 'ölüm çukuru'na 79 bin TL para cezası! - Sayfa 1

Kaza, 29 Mart 2018’de saat 20.30 sıralarında, Bayburt- Gümüşhane yolu Akşar beldesi yakınlarında meydana geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nce ihalesi yapılan yolda, şirket tarafından menfez çalışması başlatılınca tek şerit, ulaşıma kapatıldı. 

114
Bayburt'ta 9 cana mal olan 'ölüm çukuru'na 79 bin TL para cezası! - Sayfa 2

Gümüşhane yönünden Bayburt yönüne giden Recep Güzel'in kullandığıotomobil, sola mecburi yönün gösterildiği levhaya çarptı. Kazayı yara almadan atlatan Güzel, yardım çağırmaya gitti.

214
Bayburt'ta 9 cana mal olan 'ölüm çukuru'na 79 bin TL para cezası! - Sayfa 3

Bu sırada ulaşıma kapatılan yoldaki menfez çalışması için kazılan 6 metre derinliğindeki çukura, Bayburt'tan Gümüşhane yönüne giden Recep Kuyruk yönetimindeki minibüs ile Alireza Bakhızadeh'in kullandığı otomobil düştü.

314
Bayburt'ta 9 cana mal olan 'ölüm çukuru'na 79 bin TL para cezası! - Sayfa 4

Kazada İran vatandaşı olan sürücü Alireza Bağhizadeh, Adrina Bakhızadeh, Elaheh Shakeri, Kazem Poormehdi, Farideh Molavifard ve Heliya Poormehdı ile minibüs sürücüsü Recep Kuyruk (21) ve yolculardan Muhammet Çakmak (32) ile Esma Adıgüzel (29) hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

414