Başkan Aras: Bodrum'a gelmeyin, lütfen evinizde kalın

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tatilcilere ve yazlıkçılara seslenerek, "Bodrum, okulların tatil edildiği 16 Mart'tan bu yana ciddi bir nüfus artışı yaşıyor. Bodrum'da yazlığı olan ve buraya gelmek isteyen bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum; Lütfen evinizde kalın. Bodrum'un nüfusu ve sağlık hizmetleri kendi nüfusuna göre dizayn edilmiş. Meydana gelecek nüfus artışında sağlık hizmetleri yetersiz kalacaktır" dedi.

Başkan Aras: Bodrum'a gelmeyin, lütfen evinizde kalın - Sayfa 1

Koronavirüs alarmı sürerken, Muğla’nın Bodrum ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Aras da alınan tedbirleri düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.

114
Başkan Aras: Bodrum'a gelmeyin, lütfen evinizde kalın - Sayfa 2

Aras, "Sağlığınız ve güvenliğiniz için evinizde kalın. Şu an tek ve en öncelikli gündemimiz halk sağlığı. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği genelgelere ve aldığı kararlara uymakla mükellefiz. Bodrum Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Hıfzısıhha Kurulu toplantılarında alınan kararları vatandaşımıza duyuruyoruz. Kişisel hijyen ve farkındalık, halk sağlığının korunmasında en önemli unsur. Kalabalık yerlerden uzak kalınması da hayati önem taşıyor" diye konuştu.

214
Başkan Aras: Bodrum'a gelmeyin, lütfen evinizde kalın - Sayfa 3

KRİZ MASASI KURULDU
Bodrum Belediyesi bünyesinde koordinasyon kurulu oluşturulduğunu ve Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz önderliğinde bir kriz masası kurulduğunu anlatan Başkan Aras, "Kriz masası, acil eylem planını hazırlayarak, devreye sokacak. Tablonun kötüye gitme ihtimalini de göz önüne alarak halkımızı bu salgından korumak amacıyla çalışma ve araştırma içinde olacak" dedi. Bodrum genelinde dezenfeksiyon çalışmalarının Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan 20 kişilik bir ekip tarafından titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Aras, "Kıyafet ve dezenfekte malzemelerini temin ettik. Gerektiği kadar da satın almaya devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir bütçe kısıtlamasına gidilmeyecek" şeklinde konuştu.

314
Başkan Aras: Bodrum'a gelmeyin, lütfen evinizde kalın - Sayfa 4

PAZAR YERLERİ SIKI DENETİM ALTINDA TUTULACAK
Ekiplerin, belediye idare binalarında, kültür merkezlerinde, çocuk parkları, pazaryerleri ve halkın kullanımına açık tüm alanlarda temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Aras, sözlerine şöyle devam etti:

414