Başhekim açıkladı: Randevu almalarına rağmen gelmiyorlar

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, kentte yaklaşık 20 bin kişiye koronavirüs aşısı yapıldığını belirterek, randevulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başhekim açıkladı: Randevu almalarına rağmen gelmiyorlar - Sayfa 1

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, kentte yaklaşık 20 bin kişiye yeni tip koronavirüs aşısı yapıldığını belirterek, "Bu 20 bin kişi içinde sadece 3-4 çalışanımızda hafif kaşıntı ve ciltte kızarıklık şeklinde bir yan etki oldu. Ciddi bir yan etki gözlemlemedik. Bundan dolayı vatandaşlarımızın aşıdan çekinmemesi gerekiyor." dedi.

 

Başhekim açıkladı: Randevu almalarına rağmen gelmiyorlar - Sayfa 2

İl genelinde yürütülen aşı çalışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 25 aşı odası, 32 personel ve 3 doktorla hizmet verdiklerini söyledi.

Başhekim açıkladı: Randevu almalarına rağmen gelmiyorlar - Sayfa 3

Çok modern ve geniş bir aşı alanında önce sağlık çalışanlarını, ardından adliye, güvenlik personeli ve Sağlık Bakanlığının belirlediği öncelik sırasına göre vatandaşları aşılamaya başladıklarını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

Başhekim açıkladı: Randevu almalarına rağmen gelmiyorlar - Sayfa 4

"14 Ocak'tan 16 Nisan'a kadar yaklaşık 14 bin Sinovac aşısı yapıldı. 2 Nisan'dan 16 Nisan'a kadar da 5 bin 500'e yakın BioNTech aşısı yapıldı. Aşılar ilçe hastanelerimizde, bölge hastanemizde ve bölge hastanemize bağlı asker hastanemizde aktif olarak devam etmektedir. Aşılarımızı soğuk zincir kurallarına uyarak tüketmekteyiz. Herhangi bir zayi olma durumu söz konusu değil. Aşılarımızda yan etki de gözlemlemedik. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü vatandaşlarımız aşıların yan etkisinden korkuyor."