Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen ve ilk etabı 20 Nisan'da açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Japonya Başbakanı Abe'nin katıldığı törenle tam kapasiteyle hizmet vermeye başladı. 10 bloktan oluşan hastane, 456'sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı - Sayfa 1

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen ve ilk etabı 20 Nisan'da açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenin ardından hizmet vermeye başladı. Açılışa Japonya Başbakanı Abe de videokonferans yöntemiyle katıldı.

114
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı - Sayfa 2

Açılış öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca, hastanede incelemelerde bulundu.

Açılışta konuşan Erdoğan şunları söyledi: "İstanbul Havalimanı'na yakınlığı ile yabancılara da hizmet edecektir. İstanbul artık uluslararası bir sağlık merkezi durumuna gelmiştir.

Sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye ve Japonya örnek teşkil etmekte. Nitekim dün itibari ile günlük vaka sayımızı binin altına düşürdük. Normalleşme ile ilgili adımları atarken de tedbirleri asla elden bırakmıyoruz. 82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske yolladık.

Sağlık sistemlerinin çöktüğü kamu düzenlerinin yara aldığı bir dönemde Türkiye ve Japonya örnek bir başarı sergiliyor."

214
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı - Sayfa 3

Dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemi sürecinde de sağlıkta hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkaran şehir hastaneleri, mücadeleye, sahip olduğu en son teknoloji, fiziki altyapı ve nitelikli yatak kapasitesi ile en büyük katkıyı sunan sağlık üsleri arasında yer alıyor.

Covid-19 ile mücadele süresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa sürede faaliyete alınacağını müjdelemesinin ardından inşa çalışmalarına hız verilen hastanenin ilk etabı, 20 Nisan'da hizmete alınmıştı.

Türkiye'nin hizmet yarışına önemli katkılar sunacak hastanede ilk etabın açıldığı tarihten bu yana yalnızca Kovid-19 hastalarına hizmet veriliyor.

314
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı - Sayfa 4

10 BLOKTAN OLUŞUYOR

789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanaklı olarak inşa edildi.

Ayrıca, 3 heliportu bulunan, 10 bloktan oluşan hastane, 456'sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip.

414