Balıkçılar tesadüfen buldu! Heyecandan kıyafetleriyle atladılar...

Her yerinden tarih fışkıran Adıyaman’da tarihe ışık tutacak olan yeni bir yer keşfedildi. Görüntü almak isteyen gazeteciler ellerinde kamera ve fotoğraf makineleri ile sarp kayalıklardan kıyafetleriyle suya atladılar...<br />

Balıkçılar tesadüfen buldu! Heyecandan kıyafetleriyle atladılar... - Sayfa 1

Her yerinden tarih fışkıran Adıyaman’da tarihe ışık tutacak olan yeni bir yer keşfedildi. Görüntü almak isteyen gazeteciler ellerinde kamera ve fotoğraf makineleri ile sarp kayalıklardan kıyafetleriyle suya atladılar...

Balıkçılar tesadüfen buldu! Heyecandan kıyafetleriyle atladılar... - Sayfa 2

Adıyaman'da, yontma veya Eski Taş Çağı olarak bilinen tarih öncesi Paleolitik Dönem'e ait olan ve dünyada bugüne kadar hiç görülmemiş, içerisinde sunum çukurlarının yer aldığı ‘dinsel’ tarihi alan bulundu.

Balıkçılar tesadüfen buldu! Heyecandan kıyafetleriyle atladılar... - Sayfa 3

Paleolitik Dönem'e ait olan ve kazıma tekniği ile yapılan stilize figürler ile ‘av sahnesinin’ resmedildiği ana kayada, sunum çukurları yer alıyor. Sunum çukurlarının da yer aldığı tarihi mekanın dinsel alan olduğu tahmin ediliyor. Paleolitik Çağ'a ait bu kadar fazla çizimin yer alması bilim insanlarını da heyecanlandırdı. Tarihe ışık tutacak olan figürler ilk günkü canlılığını korurken, dinsel alan içerisinde sunum çukurları olan ilk yer olduğu kaydedildi.

Balıkçılar tesadüfen buldu! Heyecandan kıyafetleriyle atladılar... - Sayfa 4

 ‘Yamaç yerleşkesi’ olduğu tahmin edilen ana kaya üzerindeki çizgisel motiflerin yer aldığı sahnede insan ve çeşitli hayvan figürleri bulunuyor. İnsan, dağ keçisi, at, kurt, tilki, leylek gibi çeşitli hayvan figürleri ve değişik şekiller yer alıyor. Resmedilen sahnenin uzunluğunun 8 metre, genişliğinin ise yaklaşık 70 santim olduğu öğrenildi.