Bakanlık 18 örnek olayla anlattı: Okullardaki Covid-19 vakalarında izlenecek yollar

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 Rehberi'ne, okullarda karşılaşılabilecek corona virüs vakalarında yapılması gerekenleri 18 örnek olay üzerinden aktaran bir bölüm ekledi. İşte okullarda Covid-19 vakalarında izlenecek yollar...

Bakanlık 18 örnek olayla anlattı: Okullardaki Covid-19 vakalarında izlenecek yollar - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi güncellendi. Rehbere eklenen "Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" bölümünde, bir veya birden fazla Covid-19 vakasının tespit edildiği okul servisleri ve sınıflarda, maske kuralına uyulduğu ve uyulmadığı durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı.

Tüm okul çalışanlarının aşılarını tamamlamalarının tavsiye edildiği rehberde, sınıf mevcutlarının sosyal mesafe kuralına uygun şekilde planlanmasının önemi vurgulandı.

113
Bakanlık 18 örnek olayla anlattı: Okullardaki Covid-19 vakalarında izlenecek yollar - Sayfa 2

''YİYECEK TÜKETİMİ AÇIK HAVADA YAPILMALI''

Okullarda, yiyecek tüketiminin mümkün olduğu kadar açık havada yapılması gerektiği belirtilerek, "Sınıf içinde yapılma zorunluluğu var ise tavanı yüksek olan, havalandırmanın iyi şekilde sağlandığı ve kişiler arası mesafenin sağlandığı alanlarda yapılması sağlanmalı, maskenin çıkartıldığı sürenin kısa olmasına özen gösterilmeli ve maskesiz öğrenciler arasında mesafenin korunmasına dikkat edilmelidir" uyarısında bulunuldu.

213
Bakanlık 18 örnek olayla anlattı: Okullardaki Covid-19 vakalarında izlenecek yollar - Sayfa 3

10 GÜN İÇİNDE BİRDEN FAZLA VAKA DURUMU

 Aynı sınıfta 10 gün içinde birden fazla vaka çıkması durumunda sınıftaki tüm öğrencilerin "yakın temaslı" olarak kabul edilerek evlerine gönderileceği hatırlatıldı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen enfeksiyon kontrol önlemlerine tam uyumun olmadığı durumlarda, bir pozitif vakanın tespit edildiği sınıftaki tüm öğrenci ve öğretmenlerin "yakın temaslı" kabul edileceğinin altı çizildi.

313
Bakanlık 18 örnek olayla anlattı: Okullardaki Covid-19 vakalarında izlenecek yollar - Sayfa 4

OKULLARDA KARŞILAŞILABİLECEK ÖRNEK COVİD-19 OLAYLARI

Rehberde, okullarda meydana gelebilecek Covid-19'la ilgili 18 örnek olaya yer verilerek, bunlar karşısında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği de belirtildi.

Bu olaylardan bazıları ve yapılması gerekenler şöyle:

413