Bakan Varank: Virüs aşısında son aşamaya gelindi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Covid-19 ile ilgili aşı çalışmalarında hayvan denemelerinin tamamlandığını, insan denemeleri kısmına gelindiği açıkladı.

Bakan Varank: Virüs aşısında son aşamaya gelindi - Sayfa 1

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, corona virüse karşı Türkiye'nin yaptığı aşı geliştirme projelerinde son aşamaya gelindiğini belirterek, "İki projede hayvan denemelerini tamamladık, insan denemeleri kısmına geldik" dedi.
 

Bakan Varank: Virüs aşısında son aşamaya gelindi - Sayfa 2

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adıyaman Üniversitesi, TÜBİTAK ve kentteki VETAL firması iş birliğinde corona virüsle mücadele kapsamında aşı çalışmasının yürütüldüğü çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Atlardan elde edilen anti serum çalışmalarının yapıldığı Organize Sanayi Bölgesindeki laboratuvarı ziyaret eden Bakan Varank, Adıyaman'da yürütülen çalışmaların Türkiye’deki en önemli at aşı tesisi olduğunu ifade etti.

Bakan Varank: Virüs aşısında son aşamaya gelindi - Sayfa 3

''İKİ PROJEDE İNSAN DENEMELERİ KISMINA GELDİK''

Covid-19 Türkiye sınırlarına girmeden önce bilim insanlarıyla beraber bu hastalıkla nasıl mücadele edileceği yönünde toplantılar yaptıklarını anlatan Bakan Varank, "Bu toplantının sonucunda Covid-19 Türkiye Platformu’nu oluşturduk. Bu platform çatısı altında hem aşı geliştirme hem de ilaç geliştirme projelerimiz büyük bir kararlılıkla ve bilim insanlarımızın üstün gayretiyle devam ediyor" dedi.

Bakan Varank: Virüs aşısında son aşamaya gelindi - Sayfa 4

Aşı geliştirme projelerinde iki projede hayvan denemelerini tamamladıklarını, insan denemeleri kısmına geldiklerinin altını çizen Varank, şöyle dedi: