Bakan Pakdemirli: Hatay'da rüzgar nedeniyle hava müdahalesi yapılamıyor

Hatay'ın Belen ilçesinde orman yangını çıktı. İki ayrı mahalledeki binalara sıçrayan yangın bazı araçlara da zarar verdi. Belen ilçesinde çıkan yangın İskenderun ve Arsuz ilçelerine de sıçradı. Yangının devam ettiği bölgenin 30 kilometre uzağındaki başka bölgede de bir yangın çıktığını belirten Belen Belediye Başkanı, sabotaj ihtimaline dikkat çekti.

Bakan Pakdemirli: Hatay'da rüzgar nedeniyle hava müdahalesi yapılamıyor - Sayfa 1

Bakan Pakdemirli yangın Nergizlik ve Kışlak köylerine doğru ilerlediği için köylerin tahliye edileceğini açıkladı.

128
Bakan Pakdemirli: Hatay'da rüzgar nedeniyle hava müdahalesi yapılamıyor - Sayfa 2

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan ve İskenderun ilçesindeki iki mahalleye de sıçrayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince bölgeye helikopter, arazöz, su tankı ve dozer yönlendirildi.

228
Bakan Pakdemirli: Hatay'da rüzgar nedeniyle hava müdahalesi yapılamıyor - Sayfa 3

Bazı yerleşim yerleri emniyet güçleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. Bir bina ile önünde duran araçlar yangın nedeniyle zarar gördü. Alevler, İskenderun ilçesindeki Şekere ve İsmet İnönü mahalleleri ile bir antrepo sahasına sıçradı. Yangın nedeniyle Belen-İskenderun kara yolu da trafiğe kapatıldı.

Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

328
Bakan Pakdemirli: Hatay'da rüzgar nedeniyle hava müdahalesi yapılamıyor - Sayfa 4

HATAY VALİLİĞİ: "YANGIN, TRAFO PATLAMASI SONUCU ÇIKTI"

Hatay’ın Belen İlçesi Sarımazı Mahallesi ormanlık alanda çıkan yangın ile ilgili Hatay Valiliği açıklama yaptı. Yangının trafo patlaması sonucu çıktığı belirtildi.

428