Bakan Koca, LGS ve YKS'nin neden ertelenmediğini tek tek anlattı

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS ve YKS'nin ertelenmemesi hakkında eleştirilere yanıt verdi. Koca, "Sınavın ertelenmesi durumunda risk bugünden çok daha büyük olabilirdi. Bugünkü gerekçeler yarın da büyüyebilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, LGS ve YKS'nin neden ertelenmediğini tek tek anlattı - Sayfa 1

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ertelenmemeleri nedeniyle tartışmaların sürdüğü LGS ve YKS'nin hakkında açıklama yaptı.

Bakan Koca, LGS ve YKS'nin neden ertelenmediğini tek tek anlattı - Sayfa 2

Fahrettin Koca, eleştirilere cevap verdiği açıklamasında gençlere övgüler dizerek, "Pandemi boyunca toplumsal sorumluluğun gereklerini yerine getirmekle kalmadınız, örnek oldunuz. Sağlık yönünden sınava uygun şartların hazırlanması konusunda bizler elimizden geleni yaptık. 

Bakan Koca, LGS ve YKS'nin neden ertelenmediğini tek tek anlattı - Sayfa 3

Bilim Kurulumuz uygulamayı yapacak kurumlar için rehber hazırladı. Bugün itibariyle bizim de belirtmekte fayda gördüğümüz hususlar var. Yakın günlerde yapılan diğer sınavları dikkate almalıyız. Okul girişlerindeki yığılmalarda ailelerin etkili olduğunu biliyorsunuz. Yetişkin yaşlardaki sizlerin girdiği bu sınavda yığılmaların daha az olacağını umuyoruz." dedi.

Bakan Koca, LGS ve YKS'nin neden ertelenmediğini tek tek anlattı - Sayfa 4

BAKAN KOCA, AİLELERE ÇAĞRI YAPTI
Sınava girecek öğrencilerin ailelerine çağrı yapan Koca, "Ailelerden sınav merkezinden biraz uzağında beklemelerini, gruplar oluşturmamalarını rica ediyoruz.