Bakan EYT için son noktayı koydu! Kimler emekli olacak, kıdem tazminatı olanlar ne yapacak?

Hükümetin emeklilikte yaşa takılanlar için hazırladığı düzenlemede sona gelindi. Birçok detay ortaya çıkarken hala kafasında soru işareti olanlar var. İşte "EYT'den emekli olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim, Prime takılanlar olacak mı?" gibi sorularınızın yanıtları...

Bakan EYT için son noktayı koydu! Kimler emekli olacak, kıdem tazminatı olanlar ne yapacak? - Sayfa 1

EYT'de maaş hesaplamaları başladı. Bakan Bilgin yaptığı son açıklamada; "İki şartı kaldırmıyoruz: Prim gün sayısı ve yıl sayısı." dedi. İşte EYT ile ilgili merak edilenler...

110
Bakan EYT için son noktayı koydu! Kimler emekli olacak, kıdem tazminatı olanlar ne yapacak? - Sayfa 2

BAKAN 'EN NET TARİH' DEDİ

Bakan Bilgin Erken Yaşta Emeklilik için gerekli olan sigorta başlangıç tarihini şu sözlerle açıkladı; "EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemez. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak üzere yapılır. Yani o eksik kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle bir şey yok"

210
Bakan EYT için son noktayı koydu! Kimler emekli olacak, kıdem tazminatı olanlar ne yapacak? - Sayfa 3

PRİM TAKILANLAR OLACAK MI?

Bakan Bilgin EYT'li olan kişilerin prime takılmayacağını belirtti ve şunları söyledi;

"Bazı milletvekillerince 'prime takılanlar' gibi bir şeyin oluşacağı söyledi. Prime takılanlar olmayacak. Çünkü o günkü, 8 Eylül 1999 öncesi prim gün şartını değiştirmiyoruz; 5000 ve 5400.

310
Bakan EYT için son noktayı koydu! Kimler emekli olacak, kıdem tazminatı olanlar ne yapacak? - Sayfa 4

İki şartı kaldırmıyoruz: Prim gün sayısı ve yıl sayısı. Kadınlar için 20, erkekler için 25 şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Yani yaptığımız herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan değil."

410