Bağarası eski belediye binası yıkıldı, Foça'da yeni tartışma başladı

İZMİR'in Foça ilçesinde, 20 yıl belediye binası olarak hizmet veren, Bağarası Belediyesi'nin Foça Belediyesi ile birleştirilmesinden sonra 7 yıl öğrenci yurdu olarak kullanılan bina 30 Ekim'de meydana gelen depremde ağır hasar aldığı gerekçesiyle yıkıldı.

Bağarası eski belediye binası yıkıldı, Foça'da yeni tartışma başladı - Sayfa 1

Foça ilçe merkezine 10 kilometre mesafedeki kırsal Bağarası Mahallesi'nde yol üzerinde bulunan 3 katlı eski belediye binası bugün yıkıldı. Yıkım için çevrede güvenlik önlemleri alınırken, bir iş makinesi gün boyu çalıştı. İçinde 40 öğrencinin barınabildiği yurt odaları, muhtarlıklar, bazı STK’ların büroları ve dükkanların yer aldığı bina akşam saatlerinde yıkıldı. 

113
Bağarası eski belediye binası yıkıldı, Foça'da yeni tartışma başladı - Sayfa 2

Öte yandan, Foça Belediyesi yetkilileri  İzmir Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Foça Kaymakamlığı’nın mahallinde ilan edilmek üzere tebliğ ettiği yazılarında binanın ağır hasarlı olduğunun belirtildiğini ve bu nedenle yıkıldığını açıkladı.

213
Bağarası eski belediye binası yıkıldı, Foça'da yeni tartışma başladı - Sayfa 3

'NERON YAKIYORDU FATİH YIKIYOR DİYORLAR'

Bağarası'nın belediye statüsü kazandığı 1989 yılında  ilk belediye başkanı olarak seçilen ve 1990 yılında binanın yapılmasını sağlayan Ercan Yüksektepe ise yıkıma şüpheli yaklaştığını söyleyerek, şöyle konuştu:

313
Bağarası eski belediye binası yıkıldı, Foça'da yeni tartışma başladı - Sayfa 4

"Bağarası 1933 yılında köy statüsü kazandı,1989 yılında da belediye oldu. İlk belediye başkanlığını ben kazandım. Binaya ihtiyacımız vardı. Belediyeyi yönetecek yerimiz yoktu. Dükkan sıkıntısı da çekiyordu Bağarası. 

413