Ayder Yaylası yılbaşında tatilcilerle doldu

Karadeniz Bölgesi’nde yeni yılı doğayla baş başa karşılamak isteyenler, yaylalardaki dağ evleri ile bungalovlara akın etti. Rize’nin ünlü Ayder Yaylası’ndaki konaklama tesisleri yüzde 100 doldu. Doğayla baş başa tatil yapanlar stres atıp karın keyfini çıkardı.

Ayder Yaylası yılbaşında tatilcilerle doldu - Sayfa 1

Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlayan yılbaşı kısıtlamasında doğada tatil planı yapanların adresi Karadeniz Bölgesi oldu. En fazla ilgiyi ise Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki ünlü Ayder Yaylası gördü. Kısıtlamayı dağ evlerinde, bungalovlarda geçirmek isteyenler, Ayder’e geldi. 

115
Ayder Yaylası yılbaşında tatilcilerle doldu - Sayfa 2

Yayladaki tesisler yüzde 100 doldu. Tatilciler konaklama tesisleri çevresinde zaman geçirerek kısıtlama kurallarına riayet etti. Orman manzaralı tesislerde bol bol oksijen depolayan tatilciler  karın keyfini çıkardı. Kar topu oynayan, kardan adam yapan tatilciler konakladıkları dağ evlerinin çevresinde aileleri ile eğlenceli bir tatil geçirdi.

215
Ayder Yaylası yılbaşında tatilcilerle doldu - Sayfa 3

‘GİDECEK OLMANIN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ’

Diyarbakır’dan ailesi ile birlikte Ayder’e gelen ve dağ evinde konaklamayı tercih eden İlhan Aydoğan, "Buranın doğasını aşık olduk. Eşimle çocuğumla burada ruhumuzu dinlendiriyoruz. Şu anda gidecek olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. 

315
Ayder Yaylası yılbaşında tatilcilerle doldu - Sayfa 4

Dila Gücüm ise, “Doğası bir harika. Bizim buna ihtiyacımız vardı, çok eğlendik ve dinlendik. Karda, beyazla huzur bulduk, derenin sesi bizi mest etti. Stresten arındığımız bir ortam oluştu” ifadelerini kullandı.

415