Ayasofya'nın açılış tarihi ile ilgili bomba detay!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'nın ibadete açılma tarihini 24 Temmuz olarak açıklamasıyla çok konuşulacak bir detay ortaya çıktı. Ayasofya'nın ibadete açılacağı tarih olan 24 Temmuz 2020 günü Lozan Antlaşması'nın da 97. yıl dönümüne denk geliyor. Bu tarihin seçilmesi Ayasofya'nın cami olmasına karşı çıkan batılı ülkelere mesaj olarak algılandı.

Ayasofya'nın açılış tarihi ile ilgili bomba detay! - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında Ayasofya'da ilk namazın 24 Temmuz'da kılınacağını duyurarak, "Herkesi, ülkemizin yargı ve yürütme organları tarafından alınan Ayasofya kararına saygılı olmaya davet ediyorum" dedi. 

113
Ayasofya'nın açılış tarihi ile ilgili bomba detay! - Sayfa 2

Bu tarihin duyurulmasının ardından 24 Temmuz'la ilgili bomba bir detay ortaya çıktı. 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümüne denk geliyor.

213
Ayasofya'nın açılış tarihi ile ilgili bomba detay! - Sayfa 3

BATILI ÜLKELERE MESAJ

Ayasofya'nın 24 Temmuz 2020 günü Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıl dönümünde ibadete açılması Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine karşı çıkan batılı ülkelere bir mesaj olarak yorumlandı.

313
Ayasofya'nın açılış tarihi ile ilgili bomba detay! - Sayfa 4

BATILI ÜLKELER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye dönüştürülmesine başta Yunanistan olmak üzere, ABD ve Rusya'nın da aralarında olduğu pek çok ülke tepki gösterdi.

413