Ayasofya ve çevresinde yer kalmayınca Yenikapı miting alanında namaz kıldılar

Ayasofya'ya 86 yıl sonra ilk kez kılınan cuma namazına katılmak için gelenler cami çevresinde yer bulamayınca Yenikapı miting alanında namaz kaldı.

Ayasofya ve çevresinde yer kalmayınca Yenikapı miting alanında namaz kıldılar - Sayfa 1

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, 86 yıl sonra cuma namazını kılmak ve tarihi ana tanıklık etmek için çeşitli illerden İstanbul'a gelen vatandaşlar, alanın dolması nedeniyle cuma namazını Yenikapı etkinlik alanında kıldı.

113
Ayasofya ve çevresinde yer kalmayınca Yenikapı miting alanında namaz kıldılar - Sayfa 2

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılışına Yenikapı etkinlik alanında tanıklık eden vatandaşlar, alana kurulan led ekranlarda oradaki programı takip ederek okunan dualara eşlik etti. Ayasofya'yla aynı anda alanda da başlayan namazı Fatih Müftülüğü Şube Müdürü Hanifi Dursun kıldırdı.

213
Ayasofya ve çevresinde yer kalmayınca Yenikapı miting alanında namaz kıldılar - Sayfa 3

Sakarya'dan gelen Batuhan Güven, AA muhabirine, çok mutlu olduklarını ve bunu kendilerine yaşatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ettiklerini söyledi.

313
Ayasofya ve çevresinde yer kalmayınca Yenikapı miting alanında namaz kıldılar - Sayfa 4

Alana biraz geç geldikleri için Ayasofya'ya gidemediklerini ifade eden Güven, "Yollar dolu olduğu için geri döndük. Biz de mecbur burada kıldık. Gün içerisinde gene gideceğiz. İkindi ve akşam namazını inşallah orada kılacağız." dedi.

413