Ayasofya Camii açılışına kurbanlık koçla geldi

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne 86 yıl sonra kılınan ilk Cuma namazı için gelen bir vatandaş, açılışta kesmek için kurbanlık koç getirdi.

Ayasofya Camii açılışına kurbanlık koçla geldi - Sayfa 1

Bugün kılınan cuma namazı ile ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren alana girmek için vatandaşlar beklemeye başlarken, Ayasofya çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

Ayasofya Camii açılışına kurbanlık koçla geldi - Sayfa 2

Cuma namazını kılmak ve açılışında kesmek için bir vatandaş kurbanlık koç getirdi. Yenibosna'dan çocuklarıyla birlikte gelen adam ibadete açılmasından çok mutlu olduğunu söylerken, "Yenibosna'dan geldik. Ayasofya'ya özel kesmek için getirdik. İzin aldık korumalardan. Kontrollerden geçtik. Kesim için eşyalarımız hazır. Açılışına sevindik" diye konuştu.

Ayasofya Camii açılışına kurbanlık koçla geldi - Sayfa 3

MEHTERLİ BEKLEYİŞ

Bir çok noktadan polisin kontrolüyle içeri alınan vatandaşlar içeri girmek için bekledi. Sultanahmet Camii alt tarafında bekleyen vatandaşlara mehter takımı eşlik etti. Bir süre girişlere izin vermeyen polis ekipleri daha sonra üst ve çanta araması yaparak alana girmek isteyen vatandaşları içeri aldı. 

Ayasofya Camii açılışına kurbanlık koçla geldi - Sayfa 4

Alana girmek için bekleyen Kadir Özkan üç arkadaşıyla birlikte Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılınacak ilk cuma namazı için geldiklerini söyledi.