Ayakkabıları parlatmak için salatalık kullanın

Salatalık sadece güzelleştirmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığa da çok iyi gelir. Ancak salatalık, sağlığınız ve güzelliğiniz için kullanmaktan çok daha fazla kullanım alanına sahip. Nasıl mı? İşte yanıtı

Ayakkabıları parlatmak için salatalık kullanın - Sayfa 1

Evde bir şey temizlemek ya da düzeltmek gerektiğinde, kimyasal ürünlere yönelmek yerine mutfağınıza göz atmanız yeterlidir. Mutfakta kullandığınız pek çok doğal malzeme, farklı işler için hayatınızı kolaylaştırabilir. Örneğin, kapının gıcırtısını geçirmek ya da banyo aynasını temizlemek gibi işler için salatalık kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Salatalık toniği tarifi kullanım alanları

125
Ayakkabıları parlatmak için salatalık kullanın - Sayfa 2

Aynadaki buharı gidermek için
Özellikle uzun ve sıcak bir banyodan sonra aynanın buhar olması kaçınılmazdır. Eliniz ya da bir bezle temizleseniz de bir süre buhar aynadan gitmez. Böyle bir durumda bir salatalık dilimi ile aynanın buharını temizleyebilirsiniz.

225
Ayakkabıları parlatmak için salatalık kullanın - Sayfa 3

Kapı gıcırtısı için
Gıcırdayan kapıların menteşelerini yağlayarak sesi kesebilirsiniz ancak kapıda yağ lekerine neden olabilirsiniz. Bunun yerine kağpı menteşelerini salatalık ile ovabilirsiniz. 

325
Ayakkabıları parlatmak için salatalık kullanın - Sayfa 4

Ayakkabıları parlatmak için
Deri ayakkabılarınızı parlatmak için salatalıktan faydalanın. Salatalık dilimi ile ayakkabılarınızı ovabilir ve sert ayakkabı cilası kokusu olmadan ihtiyaç duydukları parlaklığı verebilirsiniz.

425