Avustralya'da orman yangınları sürüyor

Avustralya'da cuma gününden bu yana etkili olan yangınlar, nüfusun yoğun olduğu bölgeleri tehdit ediyor. Yeni Güney Galler'de cuma gününden bu yana çıkan 85'ten fazla yangından 46'sı henüz kontrol altına alınamadı. Yetkililer, 6 milyondan fazla kişinin yaşadığı bölgede itfaiye ekiplerinin, kuzey sahilindeki 1000 kilometre boyunca yayılan yangınlarla mücadele ettiğini ve bu yangınlardan bazısının 100 bin hektardan fazla alanda etkili olduğunu belirtti.

Avustralya'da orman yangınları sürüyor - Sayfa 1

BBC'nin haberinde, dün acil durum ilan edilen Yeni Güney Galler eyaleti genelinde cuma gününden itibaren özellikle kırsal alanlarda çıkan 85'ten fazla yangının 46'sının henüz kontrol altına alınamadığı bildirildi.
 

112
Avustralya'da orman yangınları sürüyor - Sayfa 2

Yetkililer, 6 milyondan fazla kişinin yaşadığı bölgede itfaiye ekiplerinin, kuzey sahilindeki 1000 kilometre boyunca yayılan yangınlarla mücadele ettiğini ve bu yangınlardan bazısının 100 bin hektardan fazla alanda etkili olduğunu belirtti.

212
Avustralya'da orman yangınları sürüyor - Sayfa 3

İtfaiye yetkilisi Shane Fitzsimmons, bölgede ikamet eden milyonlarca kişinin "felaket boyutuna ulaşan" yangın tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

312
Avustralya'da orman yangınları sürüyor - Sayfa 4

Fitzsimmons, bugün en az 10 evin yangınlarda zarar gördüğü ya da tamamen yandığını, itfaiye helikopterlerinin gece kullanılamaması nedeniyle söndürme çalışmalarının aksadığını kaydetti.

412