Avrupa'da kısıtlamaların geri getirilmesi gündemde!

Koronavirüs vaka sayılarında tekrar artış eğiliminin görüldüğü birçok Avrupa ülkesinin gündeminde, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlerin ve kısıtlamaların sertleştirilmesi var.

Avrupa'da kısıtlamaların geri getirilmesi gündemde! - Sayfa 1

Yaygın ve yoğun aşılama programına rağmen Avrupa ülkelerinde Covid-19 vaka sayılarındaki yeniden artış eğilimi, hükümetleri yeni tedbirler almaya yöneltti. Birçok Avrupa ülkesinin gündeminde, Covid-19'un daha bulaşıcı türü olan Delta varyantının neden olduğu vaka sayılarındaki artışın önüne geçmek için yeni önlemlerin alınması yer alıyor.

127
Avrupa'da kısıtlamaların geri getirilmesi gündemde! - Sayfa 2

ALMANYA'DA DELTA ETKİSİ BÜYÜYOR

Almanya'da temmuz başında binin altında seyreden vaka sayıları, 14 Temmuz'dan sonra bu sayının üzerine çıkmaya başladı. Söz konusu artışın, ülkede Covid-19'un daha bulaşıcı türü olan Delta varyantından kaynaklandığı belirtildi.

227
Avrupa'da kısıtlamaların geri getirilmesi gündemde! - Sayfa 3

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Covid-19 vakalarının artmasının endişe verici olduğunu söyledi. Mesafe ve maske kullanma gibi tedbirlere uyulmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Merkel, aşı olmanın salgının üstesinden gelmenin anahtarı olduğuna dikkati çekerek halkı aşı olmaya çağırdı.

327
Avrupa'da kısıtlamaların geri getirilmesi gündemde! - Sayfa 4

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da Covid-19 vakalarında gelecek aylarda ciddi artış yaşanabileceği uyarısında bulundu. RKI, vakaların sonbahar ve kış aylarında artabileceği uyarısı yaparak hükümetin önlemler almasını istedi.

427