"Avokado çekirdeğini getir, istediğini götür" kampanyası! Böylesi ilk kez görüldü

Antalya’nın Alanya ilçesinde bir market işletmecisi müşterilerine ilginç bir kampanya sundu. ‘Avokado çekirdeğini getir, istediğini götür’ kampanyası başlatılan iş yerine çok sayıda vatandaş yüzlerce avokado çekirdeği getirerek dilediğince alışveriş yaptı.

"Avokado çekirdeğini getir, istediğini götür" kampanyası! Böylesi ilk kez görüldü - Sayfa 1

Alanya’nın Saray Mahallesi’nde hizmet veren market işletmecisi Hakan Hacıhamdioğlu, ilçenin en büyük kazanç kaynaklarından biri olan avokadonun çekirdeklerinin fidana dönüştürülmesiyle ekonomiye katkısı sağlama amacıyla müşterilerine ilginç bir kampanya sundu.

113
"Avokado çekirdeğini getir, istediğini götür" kampanyası! Böylesi ilk kez görüldü - Sayfa 2

1 avokado çekirdeğinin 1 lira olarak değerlendirilen iş yerine vatandaşlar, yüzlerce çekirdek getirerek temel gıdan tut bakliyat ve meyve sebzeye kadar çok sayıda ürünü aldı.

213
"Avokado çekirdeğini getir, istediğini götür" kampanyası! Böylesi ilk kez görüldü - Sayfa 3

Hacıhamdioğlu, ekonomiye can vermek için böyle bir kampanya düzenlediğini söyledi.

313
"Avokado çekirdeğini getir, istediğini götür" kampanyası! Böylesi ilk kez görüldü - Sayfa 4

Hacıhamdioğlu , “Alanya’mızın değeri olan avokadonun çekirdeği hem çöpe gitmesin hem de değer kazansın istedik. Pandemi döneminde vatandaşlarımıza az da olsa destek olur diye düşündük. Çok iyi talep aldık. Vatandaşlarımızın avokado çekirdeklerini için değerlendirmesini istiyoruz. Çöpe gitmesin getirsinler bize değerlendirelim. Mesela 40 çekirdek getiren kişi, markette bulunan ürünlerden 40 liralık alışveriş yapabiliyor. Şu an ilgi çok iyi, özellikle mahalle halkı çekirdek getirerek alışveriş yapabiliyor” dedi.

413