ATV Müge Anlı canlı yayında "Sahte Gelin" ticareti kıtaları aştı

ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında "Sahte Gelin" ticareti mağdurları stüdyoya sığmadı Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.

ATV Müge Anlı canlı yayında "Sahte Gelin" ticareti kıtaları aştı - Sayfa 1

ATV'de hafta içi canlı olarak ekranlara gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert programında evlenme vaadiyle kandırılan onlarca erkek binlerce liralarını evlilik çetesine kaptırdı. Aracılardan simsarlara, damat adaylarından sahte gelinlere uzanan şehirler arası evlilik turları ise toplumsal bir soruna dönüştü. Müge Anlı, mağdur olan bütün erkekler canlı yayına tek tek çağırdı. Tüm Türkiye Hatay'daki Suriye uyruklu kadınlara yoğunlaşırken çetenin Fas'tan da kadın getirdiği ortaya çıktı.

113
ATV Müge Anlı canlı yayında "Sahte Gelin" ticareti kıtaları aştı - Sayfa 2

Türkiye'nin pek çok şehirlerinden yollara düşen evlilik mağdurlarının yolu Hatay'da kesişti. İstanbul,Gebze,Nevşehir,Konya,Uşak ve daha bir çok ilden evlenmek isteyen damat adayları Hatay'a gitti.

Olayın ortaya çıkması ise şu şekilde oldu:

213
ATV Müge Anlı canlı yayında "Sahte Gelin" ticareti kıtaları aştı - Sayfa 3

Evlilik vaadiyle dolandırılan Mustafa Yelboğa

Her şey İstanbul'da yaşayan 45 yaşındaki Mustafa Yelboğa'nın Müge Anlı'nın programına başvurarak Nevşehir'deki Cengiz isimli köylüsünün evlilik vaadiyle kendisinden para aldığını iddia etmesiyle başladı. Hatay'a Helve isimli Suriye uyruklu kadın ile tanışmaya giden Mustafa bey ilk başta Cengiz beye 15 bin TL, kızın halasına da 10 bin TL verdi

313
ATV Müge Anlı canlı yayında "Sahte Gelin" ticareti kıtaları aştı - Sayfa 4

Helve ile birlikte İstanbul'a gelen Mustafa bey bu sırada imam nikahını da yaptı. İstanbul'a geldiğinde 5 bin TL bir bilezik daha adlı. Ancak Helve 10 bin TL daha altın daha istedi.Mustafa beyde durumu olmadığı için altını alamadı. Bunun üzerine Helve yanında 200 TL para ve altınlarla beraber Hatay'a geri döndü.

413