Atıl bekleyen cihazları kapsıyor! TBMM’den geçti

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Kanun Teklifi çerçevesinde 1 yıl boyunca kesintisiz sinyal alınamayan cihazların IMEI’leri istinasız pasif hale gelecek.

Atıl bekleyen cihazları kapsıyor! TBMM’den geçti - Sayfa 1

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Atıl bekleyen cihazları kapsıyor! TBMM’den geçti - Sayfa 2

SİNYAL ALINAMAYAN CİHAZLAR 1 YIL SONRA PASİFE ALINACAK

Kanun Teklifi kapsamında elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınma süresi, 7 yıldan 1 yıla düşürülecek. 

Atıl bekleyen cihazları kapsıyor! TBMM’den geçti - Sayfa 3

Son sinyal alınmasından itibaren kesintisiz 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI'leri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından pasife alınacak. Uygulamada, maddenin yürürlüğe girdiği tarih olan önceki bir yıllık süre dikkate alınacak.

Atıl bekleyen cihazları kapsıyor! TBMM’den geçti - Sayfa 4

TEKRAR KAYITLI HALE GELECEK

Bu suretle elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılan cihazlar, son kullanıcılarına ait bir hatla kullanıldığında, bu cihazların elektronik kimlik bilgileri başka bir işleme gerek kalmaksızın tekrar kayıtlı hale getirilecek.