Atık sularda korona incelemesinin sonuçları çıktı! En yüksek Konya'da, İstanbul ikinci sırada

Türkiye'de koronavirüsün atık sulardaki varlığının araştırılması için devam eden çalışmalarda ilk sonuçlar alındı. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi, "Analizlere bakıldığında atık suda SARS-CoV2'yi en yoğun olarak biz bugüne kadar Konya ilinde gözlemledik. Konya ilini takip eden İstanbul'du" açıklamasını yaptı.

Atık sularda korona incelemesinin sonuçları çıktı! En yüksek Konya'da, İstanbul ikinci sırada - Sayfa 1

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de koronavirüsün dağılımına ilişkin detaylı bilgi edinmek ve olası erken uyarı sistemini geliştirmek amacıyla, Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı koordinatörlüğünde çalışma yapılacağını duyurdu.

114
Atık sularda korona incelemesinin sonuçları çıktı! En yüksek Konya'da, İstanbul ikinci sırada - Sayfa 2

Pilot il olarak İstanbul'un seçildiği projede, 81 ilden ve 250 atık su arıtma tesisinden numune alımları gerçekleşti, 52 tanesinin ise analizleri tamamlandı.

214
Atık sularda korona incelemesinin sonuçları çıktı! En yüksek Konya'da, İstanbul ikinci sırada - Sayfa 3

Havaların ısınması ve tatil beldelerinin kalabalıklaşması ile birlikte numune alımını turistik bölgelerde yoğunlaştırdıklarını belirten Doç. Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi, çalışmalardan elde ettikleri güncel sonuçları DHA'ya anlattı.

314
Atık sularda korona incelemesinin sonuçları çıktı! En yüksek Konya'da, İstanbul ikinci sırada - Sayfa 4

'İstanbul'da vaka sayısı artma eğiliminde'
İstanbul'da haziran ayında atık su numunelerinde bulunan virüsün, temmuz ayında artış meylinde olduğunu ifade eden Kocamemi, şunları söyledi:

414