Aşk acısı vücudunuza bunları yapıyor!

Güzel başlayan ilişkilerin hüsranla bitmesinin ardından yaşanan aşk ve ayrılık acısı insan vücuduna bakın nasıl etki ediyor.

Aşk acısı vücudunuza bunları yapıyor! - Sayfa 1

Mutsuzsunuz, ne yemek yiyor, ne uyuyabiliyorsunuz... Ve hepsi aşk acısından. Uzmanlar aşk acısının hafife alınmaması gerektiğini söylüyor çünkü aşk acısı fiziksel acıyla eş değer bir etki yapabiliyor. İşte tepeden tırnağa etkileri...

114
Aşk acısı vücudunuza bunları yapıyor! - Sayfa 2

Yoksunluk Semptomları

Bazıları aşkı bir uyuşturucuya benzetir. Nitekim bir bakıma doğrudur da çünkü ayrılık sonrası insanlar uyuşturucu bağımlılarına benzer bir yoksunluk krizine girebilir. Stony Brook Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı araştırmalara göre bunun nedeni de uyuşturucuyla aşkın beynin aynı bölümünü harekete geçiriyor olması.

214
Aşk acısı vücudunuza bunları yapıyor! - Sayfa 3

Depresyon Aksiyete ve Uyku Problemleri

Yine bir ayrılıktan sonra insanlar depresyon ve anksiyete gibi sorunlar yaşar. Bu da beraberinde uyku bozukluklarını getirir.

314
Aşk acısı vücudunuza bunları yapıyor! - Sayfa 4

Psikolog Dr. Susan Quilliam, terk edilen aşıkların, içten içe terk edilmiş çocuklar gibi olduğunu ve küçük çocukların kendi başlarına nasıl hayatta kalamazlarsa, terk edilmişlerin de aynı şekilde tek başlarına olmamaları gerektiğini söyledi. Dr. Quilliam, "İnsanoğlu iletişim kurmaya programlanmıştır ve bu iletişim kesildiğinde muhakkak etkileniriz." dedi.

414