Asgari ücret ve EYT için son dakika açıklaması; EYT ne zaman çıkacak, yeni asgari ücret belli oldu mu?

Asgari ücret ve EYT için geri sayım başladı. EYT ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? sorularının cevapları netleşmeye başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konuyla ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Vatandaşımızın 'iyi oldu' dediği bir asgari ücret açıklanacaktır" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret ve EYT için son dakika açıklaması; EYT ne zaman çıkacak, yeni asgari ücret belli oldu mu? - Sayfa 1

EYT ve asgari ücret milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. EYT nedir, ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor, şartları nelerdir? Yeni asgari ücret belli oldu mu? gibi araştırmalar aralık ayının gelmesi ile hız kazandı. Asgari ücret için ilk toplantı bugün yapıldı. Son olarak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bu iki önemli konuya dair CNN Türk'te açıklamalarda bulundu.

123
Asgari ücret ve EYT için son dakika açıklaması; EYT ne zaman çıkacak, yeni asgari ücret belli oldu mu? - Sayfa 2

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Bu konu uzunca bir süredir hükümetin masasında olan bir konudur. Bununla ilgili bütün teknik detayların çalışması Çalışma Bakanlığımız tarafından yapıldı. Sonuna doğru gelindi, son rötuşlar yapılacak ve kamuoyuna sunulacak. Meclis takvimiyle de ilgili bir mesele. Cumhurbaşkanımız kamuoyuna açıklayacaktır. Önemli bir konu olduğunu biliyoruz. Artık son noktaya doğru gelindi. Rasyonel gerçekçi adım atılacak. Zaten bütçede gerekli fasıllar arasında kaydırma yapılabilir. 

223
Asgari ücret ve EYT için son dakika açıklaması; EYT ne zaman çıkacak, yeni asgari ücret belli oldu mu? - Sayfa 3

Emeklilikle ilgili 3 şey biliyorsunuz yıl, prim ve yaş meselesidir. Burada hem beklentileri karşılayabilecek hem rasyonel adımlar atılacak. Teknik bir konu, istenilenler neler, onları biliyoruz. 

323
Asgari ücret ve EYT için son dakika açıklaması; EYT ne zaman çıkacak, yeni asgari ücret belli oldu mu? - Sayfa 4

ASGARİ ÜCRET İÇİM HANGİ RAKAM GÜNDEMDE?

Resmi rakam söyleyemem, ilk toplantı bugün yapılacak. iş veren ve işçi kesimi herkes kendi tekliflerini gündeme getirecek. Makul bir asgari ücretin getirilmesi için çalışılacaktır. Vatandaşı hayat pahalılığına ezdirmemek.

423