Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda ara zam var mı?

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin 2. turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından gözler asgari ücretteki zamma çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir canlı yayında asgari ücret zammı için tarih vermişti. Peki asgari ücrete zam ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda ara zam var mı? - Sayfa 1

2. tur seçiminde sonuçların netleşmesi sonrası kamuoyu asgari ücretin ne kadar olacağını merakla takip ediyor. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ara zammı ne zaman belli olacak? İşte son durum...
 

Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda ara zam var mı? - Sayfa 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı Habertürk yayınında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.
 

Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda ara zam var mı? - Sayfa 3

“Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz” diyen Bilgin, olası zamma ilişkin şu ifadeleri kullandı:
 

Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda ara zam var mı? - Sayfa 4

“Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır.”