Arnavutköy'de kaçak kimyasal madde dökümü iddiası

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen kişiler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına dökerek kaçıyor. Özellikle Arnavutköy, Tuzla, Şile gibi yerlerde orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla dolu. Hafriyatın yanı sıra hayvan leşi, plastik, cam ve çeşitli atıkların da döküldüğü çevrelerde yaşayan vatandaşlar ise durumdan rahatsız.

Arnavutköy'de kaçak kimyasal madde dökümü iddiası - Sayfa 1

İstanbul'da 3'ü Anadolu yakasında 6'sı Avrupa yakasında olmak üzere 9 adet döküm sahası bulunuyor. Bu döküm sahalarının pek çoğu şehir merkezine uzak noktalarda yer alıyor. Kamyon şoförleri de daha fazla hafriyat taşımak ve döküm ücreti ödememek için hafriyatları döküm sahaları haricinde ormanlık alanlara kaçak olarak döküyor. 

113
Arnavutköy'de kaçak kimyasal madde dökümü iddiası - Sayfa 2

Arnavutköy Bolluca da döküm sahası bulunmasına rağmen orman yolları, ücra yerler kontrolsüzce boşaltılmış hafriyatlarla dolu. Bolluca, Fevzi Sokak'ta yol kenarına dökülmüş  hafriyatlar ise çevreye saçılmış durumda.

213
Arnavutköy'de kaçak kimyasal madde dökümü iddiası - Sayfa 3

"ŞİKAYETÇİ OLDUK AMA DÖKMEYE DEVAM ETTİLER"

Çevrede yaşayan vatandaşlar ise genellikle geceleri plakasız kamyonların gelerek boşaltım yaptığını ve çözüm bulamadıklarını belirtiyor.

313
Arnavutköy'de kaçak kimyasal madde dökümü iddiası - Sayfa 4

Kaçak döküm yapılan alanda oturan ve hayvancılıkla uğraşan Gökhan Yüceler,  "Bu zamana kadar hiçbirini yakalayamadık. Genellikle yağmurlu havalarda döküyorlar. 3-4 kere çıktık döküm yaparken ama kaçıp gittiler. Bir çare yok. Buraya dökülenler ayrı bir atık, döküm sahalarına da almıyorlarmış. 

413