Arkadaşının dilini yutmasını engelleyen Kjaer, herkesin kaptanı oldu

Danimarka'nın kaptanı Simon Kjaer, sahada bilincini yitiren takım arkadaşı Eriksen'e ilk müdahaleyi yapıp dilini yutmasını önlerken, futbolcunun hayatta kalmasını sağladı. Ardından arkadaşlarına etten duvar ördüren Kjaer, Eriksen'in sahaya giren sevgilisini de sakinleştirmeyi ihmal etmedi. Eski F.Bahçeli futbolcunun bu liderliği tüm dünyayı kendisine hayran bıraktı.

Arkadaşının dilini yutmasını engelleyen Kjaer, herkesin kaptanı oldu - Sayfa 1

Danimarka'nın orta sahadaki yıldızı Christian Eriksen'in takımının Euro 2020'deki ilk maçında Finlandiya karşısında yaşadığı sağlık problemi turnuvanın gündemine otururken tecrübeli oyuncunun hayatını kurtaran isimlerden biri de Danimarka'nın kaptanı Simon Kjaer oldu.

Arkadaşının dilini yutmasını engelleyen Kjaer, herkesin kaptanı oldu - Sayfa 2

SAKİNLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık görevlilerinin zaman kaybetmeden yaptığı müdahale sonrasında hayata dönen Eriksen'e ilk müdahaleyi yapan isim olan Kjaer, takım arkadaşının dilini yutmasının önüne geçti ve nefes almaya devam etmesini sağladı.

Arkadaşının dilini yutmasını engelleyen Kjaer, herkesin kaptanı oldu - Sayfa 3

Ardından da Eriksen'i sağlık protokollerine uygun bir açıya getiren Kjaer, doktorlar gelene kadar doğru yolu izledi.

Arkadaşının dilini yutmasını engelleyen Kjaer, herkesin kaptanı oldu - Sayfa 4

Tedaviyi profesyonellere bıraktıktan sonra yaşananları yakından takip eden Kjaer, takım arkadaşlarını da Eriksen'in yanına toplarken, bu durumun kameralara yansımasının önüne geçti.