Aracınız doludan hasar görürse ne yapmalısınız?

Aracı dolu nedeniyle hasar gören araç sahipleri ne yapmalı? Dolu hasarı nasıl düzeltiliyor?

Aracınız doludan hasar görürse ne yapmalısınız? - Sayfa 1

Meteoroloji'nin kuvvetli yağış ve dolu yağışı uyarısı sonrası araç sahipleri araçlarını kapalı otoparklara yönlendirdi. Kimileri ise kendi yöntemleriyle araçlarını çeşitli malzemelerle korumaya çalıştı. Fakat İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde beklenen dolu yağışı gerçekleşmedi. Peki aracınız dolu yağışında hasar görürse ne yapılmalıdır? 

Aracınız doludan hasar görürse ne yapmalısınız? - Sayfa 2

Doludan dolayı aracı hasar görenler 5 gün içerisinde sigorta şirketini arayarak dosya açtırması gerekiyor. Yapılan onarımlar genel olarak hasarsızlığı etkilemiyor. 

Aracınız doludan hasar görürse ne yapmalısınız? - Sayfa 3

DOLU HASARI SONRASI NE YAPILMALIDIR?

Akşam'ın bir haberine göre, araç sahiplerinin dolu hasarı sonrası yapması gereken zorunlu kurallar var. Zorunlu trafik sigortası bu tür hasarları ödemezken, sadece kasko sigortasına sahip araç sahipleri hasarlarının ödenmesi için başvurabilir.

Aracınız doludan hasar görürse ne yapmalısınız? - Sayfa 4

AFET TEMİNATI GEREKLİ

Kasko yaptırırken doğal afetlere karşı da teminat alınmış olması gerekiyor. Aracı doludan hasar gören kaskolu müşteriler için, Sigorta Genel Şartları ihbar süresini 5 iş günü olarak veriyor. 2017'den sonra şirketlerin çoğu süreyi uzatsa da hasar dosyasının açılması için 5 gün içinde aranması öneriliyor.