Antalya'nın dünyaca ünlü plajında dikkat çeken görüntüler!

Antalya'nın dünyaca ünlü plajı Konyaaltı'nda zabıtalar ile işletmeler arasında sert tartışmalar yaşandı. Zabıtalar locaları kaldırmak isterken, işletme çalışanları ve sahipleri locaları vermemek için her yolu denedi. Bir kadının locayı vermemek için sarılması dikkat çekti. İşte Konyaaltı'ndaki hareketli anlar ve dikkat çeken görüntüler...

Antalya'nın dünyaca ünlü plajında dikkat çeken görüntüler! - Sayfa 1

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde, kıyı kanunu ve mavi bayrak kriterlerine aykırı yerleştirildiği öne sürülen locaların kaldırılması için sahile gelen belediye ekipleriyle işletme sahipleri arasında gerginlik yaşandı. İşletmelerde çalışan personeller, locaların kaldırılmaması için uzun süre direndi. Yapılan görüşmeler sonucu localar işletme sınırı içerisine çekildi.
 

110
Antalya'nın dünyaca ünlü plajında dikkat çeken görüntüler! - Sayfa 2

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 Temmuz Cuma günü Konyaaltı Sahili'ndeki 33 işletmenin kıyı kanununa ve mavi bayrak esaslarına aykırı olduğu öne sürülen loca, sınır elemanı, kamusal alandaki yürüyüş yollarındaki yapıların kaldırılmasına yönelik işletme sahiplerine ihtarda bulunmuştu. Tartışmalara sebep olan karar sonrası işletme sahiplerine düzenlemeyi yerine getirmeleri için 3 gün süre tanınmıştı.
 

210
Antalya'nın dünyaca ünlü plajında dikkat çeken görüntüler! - Sayfa 3

Sürenin dolmasının ardından bugün zabıta, özel güvenlik ve çevik kuvvet ekipleriyle birlikte sahile denetim gerçekleştirdi. Bazı işletmelerde locaların kaldırılmadığını gören yetkililer, zabıtalarla locaları kaldırmak istedi ancak işletme sahipleri buna müsaade etmedi. Yapılanın düzenlemeyle alakası olmadığını, siyasi bir olay olduğunu öne süren işletme sahipleri, kanuna aykırı bir yapılaşmaya gitmediklerini iddia ettiler.
 

310
Antalya'nın dünyaca ünlü plajında dikkat çeken görüntüler! - Sayfa 4

Uzun süren tartışma ve görüşmeler sonuç vermeyince, ekipler locaları kaldırmak istedi. İşletmelerde çalışan personeller ise locaların üstüne çıkarak buna engel olmaya çalıştı. Denetimde sosyal mesafe kuralının da sık sık ihlal edildiği görüldü.
 

410