Antalya'da sinek yüzünü tanınmayacak hale getirdi

Zonguldak'ta yaşayan 48 yaşındaki Murat Terzi’nin yüzü, çalışmaya gittiği Antalya'da, Afrika sineğinin ısırması sonucu tanınmayacak hale geldi. Yüzünde ve kollarında yaralar oluşan Murat Terzi'nin ''layşmanyaz'' hastalığına yakalandığı belirlenirken, 6 aylık tedaviyle yaralar geçti ancak cildinde izler kaldı.

Antalya'da sinek yüzünü tanınmayacak hale getirdi - Sayfa 1

Antalya’ya turizm firmasında şoför olarak çalışmak için giden Murat Terzi’yi, 7 ay önce Afrika sineği ısırdı.

Antalya'da sinek yüzünü tanınmayacak hale getirdi - Sayfa 2

Sinek ısırığından 1 ay sonra Terzi’de, halsizlik, yürüme güçlüğü, idrar tutamama gibi şikayetler görülmeye başlandı.

Cildinin çeşitli noktalarında yaralar oluşan Murat Terzi’ye testler uygulansa da teşhis konulamadı. 2 ay sonra İstanbul Tıp Fakültesi’ne başvuran Terzi, yatarak 2 ay süreyle tedavi gördü.

Antalya'da sinek yüzünü tanınmayacak hale getirdi - Sayfa 3

Layşmanyaz teşhisi konulan Terzi’nin vücudundaki yaralar iyileşse de yüzünde ve kollarında izler kaldı.

Çalışmak için Antalya’ya gittiğini söyleyen Murat Terzi, “Beni Antalya’da Afrika sivrisineği ısırdı. Bu bir ay sonra meydana çıkmaya başladı. Halsizlik yürüyeme, idrar tutamama gibi belirtiler oldu. En çok da yüzümdeki yaralardan dolayı hastanelere gittim. İstanbul Tıp Fakültesi’nde enfeksiyon biriminde 2 ay yattım. Burada layşmanyaz teşhisi konuldu'' dedi.

Antalya'da sinek yüzünü tanınmayacak hale getirdi - Sayfa 4

Terzi, ''Kaşığı ağzıma götürüp yemek yiyemiyordum. Üstümü değiştiremiyordum. 2 ay tedavi gördüm. Hala daha 1 yıllık raporum var. 1 yıl boyunca tedavi göreceğim. Bulaşıcı bir hastalık değil ama vücutta çok büyük bir enfeksiyon yapıyor. Yüzümdeki yaralar 1 ay sonra çıkmaya başladı. İyice dağıldı, sol tarafımda iyice hasar vardı” açıklamasında da bulundu.