Antalya'da orman yangını: 4 mahalle boşaltıldı

Antalya Manavgat'ta ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi sürüyor. Yangın söndürme çalışmaları kuvvetli rüzgar nedeniyle güçlükle ilerliyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yangının 4 noktada birden başlamasının düşündürücü olduğunu söylerken Kaymakam Yiğit, "Görülmemiş bir şey, çok üzücü" dedi. Alevlerin boşaltılan bazı binalara ulaştığı, yaralılar olduğu belirtiliyor. Manavgat Devlet Hastanesi'ndeki hastalar tahliye ediliyor.

Antalya'da orman yangını: 4 mahalle boşaltıldı - Sayfa 1

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangına ilişkin CNN TÜRK yayınında "Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik" dedi. Sözen, "Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı... Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu" ifadelerini kullandı. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit de "Bütün çevre illerden takviyeler geliyor. Alarmdayız. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Mahsur kalanlara da ulaşılabilirse inşallah onları da kurtaracağız" dedi. AFAD da yangından 30 vatandaşın etkilendiğini duyurdu.
 

122
Antalya'da orman yangını: 4 mahalle boşaltıldı - Sayfa 2

Antalya'nın Manavgat ilçesi tarihinde görülmemiş bir yangın felaketi yaşıyor. İşte yangın ile ilgili tüm ayrıntılar...

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek canlı yayında açıklamalarda bulundu.

222
Antalya'da orman yangını: 4 mahalle boşaltıldı - Sayfa 3

İşte Muhittin Böcek'in açıklamaları:

Manavgat'ta bugüne kadar böylesi büyük bir yangın olmadı. Düşündürücü olan 4 ayrı bölgede çıkmış olmasıdır. Şu anda tüm itfaiye ekibimiz orada. Herkes elinden geldiğinde havadan karadan söndürme işlemleri yapılıyor. Bir taraftan 4 mahallemizdeki vatandaşlarımızın evleri boşaltılıyor. İnşallah kısa zamanda can kaybı olmadan bu yangın söndürme işlemi gerçekleştirilmiş olur.

 
 

322
Antalya'da orman yangını: 4 mahalle boşaltıldı - Sayfa 4

"4 AYRI YERDE YANGIN VAR"

4 ayrı yerde yangın var, hepsini kontrol altına almaya çalışıyoruz. Tahliye işlemleri hızla devam ediyor, aşırı derecede bir duman var, gereği yapılıyor. Herkes burada, sayın Bakan da geliyor, az sonra o da Manavgat'ta olacak. Can kaybı bilgisi henüz yok, olmayacaktır inşallah.

422