Antalya'da lüks evdeki tadilat tarihi Alanya Kalesi'nin surlarını yıktı

Alanya Kalesi'nin surlarının bir kısmı yıkıldı. Tarihi surların yıkılmasına bitişiğindeki evde yapılan tadilatın neden olduğu belirtiliyor.

Antalya'da lüks evdeki tadilat tarihi Alanya Kalesi'nin surlarını yıktı - Sayfa 1

Antalya'da Alanya Kalesi'nin yanındaki lüks evde yapılan tadilatın tarihi surların yıkılmasına neden olduğu iddia edildi.

Antalya'da lüks evdeki tadilat tarihi Alanya Kalesi'nin surlarını yıktı - Sayfa 2

Tarihi kalenin Ehdemek bölgesindeki kısmında, Avusturyalı Walter Godina'ya ait evin duvarlarıyla bitişik ve Alanya Müze Müdürlüğü sorumluluğundaki tarihi surların nisan ayında yıkıldığı ortaya çıktı.

 

Antalya'da lüks evdeki tadilat tarihi Alanya Kalesi'nin surlarını yıktı - Sayfa 3

10 metreye yakın sur ve Walter Godina'ya ait balkonun bir kısmının yıkılma sebebinin, Godina’nın, surlara bitişik noktadaki evinden surlara pencere açması, balkon kısmına ve surların üzerine korkuluk yaptırması olduğu öne sürüldü.

Antalya'da lüks evdeki tadilat tarihi Alanya Kalesi'nin surlarını yıktı - Sayfa 4

Alanya Müze Müdürlüğü yetkilileri, yapılan izinsiz müdahaleyle surların yıkımına sebep olmasından dolayı Walter Godina hakkında 2863 sayılı yasa çerçevesinde yasal işlemlerin başlatıldığını ve Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti. Godina'nın, tarihi sit alanı içinde olan alanda yaptığı tüm bu işlemler için izin almadığı ifade edildi.