Antalya'da 19 Mayıs coşkusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın evlerde kutlanması nedeniyle Mobil Fener Alayı düzenlendi. Vatandaşların ve sivil araçların katılamadığı mobil konvayda, temsili Bandırma Vapuru da yer aldı.

Antalya'da 19 Mayıs coşkusu - Sayfa 1

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, pandemi nedeniyle evlerde kutlandı. Antalya'da her yıl düzenlenen ve hafızalarda yer edinen fener alayı ise bu yıl 'mobil' kutlandı. 

115
Antalya'da 19 Mayıs coşkusu - Sayfa 2

Konyaaltı Caddesi Varyant'tan başlayan Mobil Fener Alayı'na yalnızca belediye hizmet araçları katıldı. TIR üzerine kurulan Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nun temsili ise kortejin gözdesi oldu. Temsili vapur üzerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası, marşlar ve şarkılar seslendirdi. Kortej Cumhuriyet Meydanı'na geldiğinde ise İstiklal Marşı okundu. Bazı vatandaşlar ise ellerindeki lazerlerle, evlerinin karşısında bulunan binalara Atatürk silüeti ve Türk bayrağını yansıttı.

215
Antalya'da 19 Mayıs coşkusu - Sayfa 3

Meydanda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve belediye sporcuları 'Cumhuriyet Ateşi'ni yaktı ve ardından hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe okundu.

315
Antalya'da 19 Mayıs coşkusu - Sayfa 4

Başkan Böcek yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Milletin istiklali yine milletin azim ve kararlılığıdır' sözünü hatırlatarak, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. 

415