Annesi ölünce doktora saldırdı

Malatya'da, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Huri D.'nin (74) oğlu Mizra D., annesinin tedavisiyle ilgilenen Doç. Dr. Özgür Katrancıoğlu'na saldırdı. Güvenlik görevlileri olaya müdahale ederken, Doç. Dr. Katrancıoğlu Mizra D.'den şikayetçi oldu.

Annesi ölünce doktora saldırdı - Sayfa 1

​Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 Nisan'da koronavirüs teşhisi konulan Huri D. tedaviye alındı. Son yapılan testleri negatif çıkan Huri D., bu sabaha karşı doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı. Annesinin öldüğünü öğrenen Mirza D., Göğüs Cerrahı Doç. Dr. Özgür Katrancıoğlu'na saldırdı. Güvenlik görevlileri Mirza D.’ye müdahale edip engel oldu. Olayın ardından Doç. Dr. Özgür Katrancıoğlu, polise şikayette bulundu.

113
Annesi ölünce doktora saldırdı - Sayfa 2

Avukat olan Mirza D. ise 27 Nisan günü annesine yanlış tedavi uygulandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

213
Annesi ölünce doktora saldırdı - Sayfa 3

REKTÖR KARABULUT: ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ

Yaşananların ardından hastaneyi ziyaret eden Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, hayatını kaybeden hasta ile saldırıya uğrayan Doç. Dr. Özgür Kantarcıoğlu ve diğer doktorların ilgilendiğini belirterek, "Hasta yakını ölmüş bir hastaya müdahale yapılmasını istiyorlar. Yumruklara maruz kalarak hatta kendi hastasına yumruğu indirmek durumunda kalan bir durumla karşı karşıya kalıyoruz ve bu durumdan dolayı üzüntülüyüz. Şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Lütfen sağlık ordumuza sahip çıkalım, destek olalım, morallerini bozmayalım" dedi.

313
Annesi ölünce doktora saldırdı - Sayfa 4

Saldırıya uğrayan Özgür Kantarlı'nın psikolojisinin bozulduğunu ve ciddi bir travma yaşadığını belirten Prof. Dr. Karabulut, “Adli mercilere de başvurular yapıldı. Bizler sürecin takipçisi olacağız. Bu tür durumlar bir daha yaşanmasın diye ne gerekiyorsa ekip olarak üzerimize ne düşerse takipçisi olacağız. Bir daha yaşanmaması ve emsal teşkil etmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

413