için kaldı

Filipinler'de kuşatma altındaki Marawi'de 17 kişinin cesedi bulundu

Filipinler'de, terör örgütü DEAŞ bağlantılı Maute örgütünün kuşatması altındaki Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde 17 kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi.

F5HABER F5HABER
Filipinler'de kuşatma altındaki Marawi'de 17 kişinin cesedi bulundu

MANILA (AA) - Filipinler'de, terör örgütü DEAŞ bağlantılı Maute örgütünün kuşatması altındaki Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde 17 kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi.

Filipinli politikacı Zia Alonto Adiong, ordunun Marawi'nin Gadungan köyünü Maute militanlarından geri aldığını söyledi.

Adiong, köydeki bir çimlik alanda 17 köylünün cesedinin bulunduğunu ifade etti.

Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Restituto Padilla da 17 cesedin bulunduğunu doğrulayarak, kimlik tespiti yapılacağını belirtti.

Padilla, hayatını kaybedenlerin sivil olup olmadığına ancak kimlik tespitinden sonra karar verilebileceğini aktardı.

Marawi'deki çatışmalarda 15 Haziran'dan bu yana 29 sivil ve 71 asker hayatını kaybetmiş, 300'e yakın militan da öldürülmüştü.

Filipinler'de ordu, 23 Mayıs'ta Marawi'de ABD'nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu İsnilon Hapilon'a operasyon düzenlemiş, çıkan çatışmaların ardından terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Maute örgütü militanları Marawi'yi kuşatmıştı.

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan etmiş ve Rusya ziyaretini yarıda keserek ülkeye dönmüştü.

Ülkede adam kaçırma ve bombalı saldırı eylemleri düzenleyen Maute örgütü, Abdullah Maute ve kardeşi Ömer tarafından 2012'de kurulmuştu. Maute, Nisan 2015'te DEAŞ'a bağlılığını ilan etmişti.

SONRAKİ HABER