iPhone 6, Galaxy S6, LG G4, Nexus 6 Kamera Arayüzü Karşılaştırması

Akıllı telefon kameralarında bu yıl ciddi bir atılım gerçekleştirildi: Özellikle Samsung Galaxy S6 ve LG G4'te adından söz ettiren kameralar yer alıyor.

Sitemizde G4'ün kamera performansı hakkında çok sayıda haber ve içeriğe yer verdik. Şimdi de kamera arayüzünü değerlendirmek istiyoruz. Bu yılın amiral gemisi akıllı telefonları iPhone 6, Galaxy S6, LG G4, Nexus 6 kamera arayüzü karşılaştırması yapıyoruz.

iPhone 6, Galaxy S6, LG G4, Nexus 6 Kamera Arayüzü Karşılaştırması

Hızlı Erişim

İlk olarak akıllı telefonlardaki kamera kısayollarına hızlı erişim mevzusunu değerlendiriyoruz. Dört cihazda da kilit ekranında basit kaydırma hareketi yaparak kameraya hızlı erişim sağlanabiliyor. Nexus 6'da sağdan sola doğru, iPhone 6'da ise alt merkeze doğru kaydırma yapmak yeterli oluyor. Kameralara kısayol erişimi için fiziksel tuşların tercih edilmesi bizce daha mantıklı. Galaxy S6 ve G4'te bu yöntem izlenmiş. Galaxy S6'da ana ekran butonuna iki kez basıldığında kamera arayüzü açılıyor. G4'te ses azaltma butonuna iki kez basıldığında kamera açılıyor ve hatta hızlı şekilde bir fotoğraf çekimi gerçekleştiriliyor. Önemli anları yakalamak açısından gerçekten büyük avantaj sağlıyor.

Kullanım Kolaylığı

Kamera uygulamasında fotoğraf ve video çekim modları arasında kolay geçiş imkanının sağlanmasını istiyoruz. Bazen bulunduğunuz ortam ve yaşadığınız an gereği fotoğraf ve video çekim modları arasında hızlı geçiş önem teşkil ediyor. LG ve Samsung'un kamera arayüzleri hayli temiz ve önemli işlevlere ulaşım pratik. Olması gerektiği gibi. iPhone'da video kayıt moduna geçiş için kaydırma hareketi yapmak zorundasınız, Nexus 6'da ise işler daha çok karışıyor. Kaydırma hareketi yapıp menüyü açtıktan sonra video moduna geçiş yapabiliyorsunuz.

Otomatik Mod

Birçok kullanıcı akıllı telefonunda çok fazla çaba harcamadan, kolayca fotoğraf çekmek istiyor. Bu nedenle çoğunluğun otomatik modda çekim yapmayı tercih ettiğini görüyoruz. Otomatik modda çekim gerçekleştirmede elde edilen kullanım deneyimi bu nedenle hayli önemli.

iPhone 6'nın otomatik çekim modu basitlik ilkesiyle tasarlanmış ve sadece varsayılan ayar var, Pro modu söz konusu değil. Flaş kontrolü, HDR, zamanlayıcı, ön kameraya geçişi sağlayan buton ve filtreler kısayolları mevcut. Pozlama ayarı da kolayca düzenlenebiliyor. Galaxy S6'da benzer şekilde önemli kısayollara erişimin sağlandığı bir otomatik mod tasarımı görüyoruz.

LG G4'te iki farklı otomatik mod seçeneği var: basit ve otomatik. Basit modda bir kamera butonu dahi yok, fotoğraf çekmek için yalnızca ekrana dokunmanız yeterli oluyor. Flaş, HDR ya da video moduna geçiş gibi butonlar yok. Otomatik seçeneğinde ise değiştirmek isteyebileceğiniz ayarların kısayolları arayüzde hazır. Biz günlük kullanımımızda bu arayüzü tercih ediyoruz ama sadelikten yana olanlar için basit mod da yeterli olacaktır.

Nexus 6'nın otomatik mod düzeninde sıradışı bir durum gözlenmiyor, ihtiyaç duyulabilecek kısayollar arayüzde mevcut.

Manuel Mod

DSLR makineler üstün donanımlarının yanı sıra çok özellikli manuel mod seçenekleri nedeniyle de tercih edilmekte. Tabii akıllı telefonların birçoğunda manuel mod bulunmuyor. iPhone 6 ve Nexus 6 bu duruma örnek oluşturuyor. İlginç şekilde stok kamera uygulamalarında manuel kontrol seçenekleri yok. Samsung Galaxy S6'da kısıtlı bir manuel mod mevcut ama shutter hızı kontrolü gibi önem teşkil eden işlevlere yer verilmemekte.

LG G4'ün manuel modu bir akıllı telefonda şu ana kadar gördüğümüz en gelişmiş özelliklere ev sahipliği yapıyor. Bir fotoğrafın kalitesine doğrudan etki eden ISO ve shutter hızı kontrolü hazır. Beyaz dengesi ayarı ve manuel odaklama olanağı da mevcut. LG'nin yeni kullanıcı dostu arayüzü sayesinde bu işlevler basit kaydırma hareketleri ve butonlara dokunma ile kolayca yönetilebiliyor. LG stok kamera uygulamasıyla gerçekten iyi bir iş çıkarmış görünüyor.

KAYNAK: http://akillitelefon.com/lg-g4/2015/07/08/iphone-6-galaxy-s6-lg-g4-nexus-6-kamera-arayuzu-karsilastirmasi/

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.