ABD'de Türk doktor hayatını kaybetti

ABD'nin New Jersey eyaletinde tedavi ettiği hastalarından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapan Türk doktor Halil Sina Zaim yaşamını yitirdi.

New Jersey Mountain Lakes şehrinde yaşayan Türk vatandaşı Kardiyolog  ve Dahiliye uzmanı 69 yaşındaki Zaim'in, Kovid-19 nedeniyle bir süredir tedavi  gördüğü hastanede vefat ettiği bildirildi.   Zaim'in New York'ta defnedildiği belirtildi.   Ankara'da 1951'de doğan, Türkiye, Kanada, İsviçre, ve ABD'de tıp  eğitimi alan Dr. Zaim'in anısına Türk-Amerikan Tıp Derneği'nce (TAMA) fidan  dikileceği aktarıldı.   Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD genelinde Kovid-19  sebebiyle şu ana kadar New York/New Jersey bölgesinde 19, Chicago'da 3 ve  Florida'da 1 olmak üzere toplam 23 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.  

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.