Piktora Yapım, Kurumsal Tanıtım filmleri için her zaman yanınızda!

Kurumsal tanıtım filmleri, şirket faaliyetlerini hedef kitlelere doğru bir şekilde aktarmanın en hızlı yollarından biri. Profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan bu filmler, firmalar adına pek çok fayda sağlar. Gelin, kurumsal tanıtım filmlerine dair merak edilenlere birlikte bakalım.

Bir ürün ya da hizmet sunan her şirket, müşterileriyle doğru ve etkili iletişim kurmak ister. Kitlesini sunduğu hizmet ve faaliyetlerden haberdar etmek isteyen firmaların uyguladığı en etkili yöntemlerden biri, kurumsal tanıtım filmleri hazırlatmak. Peki, kurumsal tanıtım filmi tam olarak nedir ve şirketlere ne gibi faydalar sağlar?

Kurumsal Tanıtım Filmi Nedir?

Kurumlar ya da şirketler tarafından sunulan hizmetlerin detaylandırılarak anlatıldığı, müşteride ilgi uyandıran videolu içeriklere kurumsal tanıtım filmi denir. Bu filmlerde şirketin kuruluş öyküsü, ürün ve hizmetlerinin detayları, ilgili kurumun misyonu, vizyonu, gelecek hedefleri etkili ve dikkat çekici yöntemlerle aktarılır. Film hazırlık süreci, hizmet sunan şirket ile film çekiminin her bir basamağını planlayacak yaratıcı ekibin ortaklaşa çalışmasıyla yürütülür. 

Kurumsal Tanıtım Filmi Avantajları Nelerdir?

Kurumsal tanıtım filmleri markaların prestijini ve bilinirliğini artırma açısından son derece önemli. İlgi uyandıran bu tür bilgilendirici içerikler, mevcut ve yeni müşterilere ulaşmaya yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra bu filmlerle;

  • Ulaştığınız yeni müşteriler sayesinde yeni kazanç fırsatları elde edebilirsiniz.
  • Markanızı, sunduğunuz ürünü ya da hizmetleri hızlı bir biçimde tanıtabilirsiniz.
  • Hedef kitleyle iletişiminizi kuvvetlendirebilir, müşterilerinizin ürün ve hizmetlerinizle bağ kurmasını sağlayabilirsiniz.
  • Dijital mecralarda varlık gösterebilirsiniz.
  • Sektörel fuar veya etkinliklerde marka itibarınızı güçlendirebilirsiniz.
  • Şirketinizin hikâyesini nihai tüketiciye daha etkileyici bir şekilde anlatabilirsiniz.
  • Aynı pazarı paylaştığınız paydaşlarınız arasında öne çıkabilirsiniz.
  • Kurumsal tanıtım filmleri sayesinde şirket içi eğitimlerde çalışanlarınıza firmanızı, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi daha detaylı aktarabilirsiniz.

Kurumsal Tanıtım Filmi Çekimi Nasıl Olur? 

Beklentilere ve çalışmak istenen şirketin sunduğu hizmetlere göre farklı çekim tekniklerinden yararlanılarak kurumsal tanıtım filmi çekilebilir. Bu tür filmlerin hazırlanması için sırasıyla şu çalışmalar yapılır:

  • Hazırlık ve Planlama Süreci: Kurumsal tanıtım filmi çekmeye, hazırlık ve planlama süreci ile başlanır. Bu süreçte filmin senaryosundan teknik ekibe kadar tüm detaylar konuşulur.
    Bütçe Planlama: Filme hazırlık sürecinde masaya yatırılan tüm detaylar doğrultusunda bütçe toplantısı yapılır.
  • Hedef Kitle Analizi: Tanıtım filmi isteyen şirket ya da kurumların sesleneceği hedef kitle tanımlanır. Ardından bu hedeflenen kitlenin cinsiyet, yaş, eğitim durumu, kültürel tercihleri ile ihtiyaçları ve beklentileri belirlenir.
  • Konu Belirleme: Kurumun tarihine, faaliyetlerine, başarılarına ve gelecek planlarına dair anlatılacak detaylar bu aşamada netleşir.
  • Script Oluşturma: Script; konuşma metinlerinin, görsel ve işitsel unsurlarının nasıl kullanılacağını belirler. Bu aşamada tanıtım filminde verilecek bilgiler, bu bilgileri destekleyici görsel çalışmaların nasıl yapılacağı, filmin yapısı ve akışı planlanır. 
  • Tasarım: Tasarım aşaması; filmde yer alacak metinleri, görsel ve işitsel ögeleri, müzikleri ve varsa animasyonları içerir. Bu aşamada kurumsal kimliğin renkleri, kullandığı fontlar ve logosu gibi grafik unsurları da dikkate alınır.
  • Kontrol: Yaratıcı ekip çekilen filmin marka beklentilerine uygunluğunu tespit edebilmek ve varsa eksik kalan noktaları tamamlamak için tüm detayları gözeterek kontrol eder.
  • Çekim: Çekim planı oluşturulduktan sonra belirlenen tarih ve yerde çekime başlanır. 
    Post-prodüksiyon: Çekimi tamamlanan filmin montajına başlanır. Bu süreçte kurgulanan görüntüye müzik ve ses gibi işitsel efektler eklenir. 

Kurumsal Tanıtım Filmi Fiyatları

Kurumsal tanıtım filmi fiyatları farklı etmenlere göre değişiklik gösterebilir. Müşterinin filmden beklentisine, çekimde kullanılacak tekniklere, videoda yer verilecek detaylara, filmin planlanan süresine göre fiyatlar belirlenir. Yaratıcı ekibin kullanacağı ekipman türleri de doğrudan fiyatlara yansıyabilir. Bunların yanı sıra filmin kurgusu, kullanılacak müzikler ve yapılacaksa seslendirmeler projenin fiyatını artırabilir. Ayrıca tanıtım filminde özel efekt ya da animasyonlara yer verilecekse bu durum da fiyatları etkileyebilir.

Her şirketin öncelikli amacı, hedef kitlesine ve yeni müşterilere doğru yöntemlerle ulaşmak. Bunun en kolay yolu ise ilgi çekici ve akılda kalıcı bir biçimde kurgulanan kurumsal tanıtım filmlerinden geçiyor. Siz de hedef kitlenizle doğru biçimde iletişim kurmak, marka prestijinizi ve bilinirliğinizi artırmak isterseniz Piktora Yapım ile iletişime geçebilirsiniz. Piktora'nın kurumsal tanıtım filmi örneklerine göz atabilir, markanızı en iyi şekilde anlatacak tanıtım filmi çalışmalarına hemen başlayabilirsiniz.