Özgür Özel’e saldırının perde arkası: Abdulkadir Selvi’den kuklacı iddiası!
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Özgür Özel’e yapılan saldırının kişisel bir öfke olmadığını, siyasi bir hedef taşıdığını savundu. “Kukla değil, kuklacıyı bulun” diyen Selvi, olayın arkasındaki isimlerin ortaya çıkarılmasını istedi. Saldırının perde arkasında kimler var?
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 4 Mayıs 2025’te İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreni çıkışında uğradığı yumruklu saldırıyla ilgili köşesinde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Selvi, saldırının arkasındaki bağlantıların araştırılması gerektiğini vurguladı.
“Kukla Değil, Kuklacıyı Bulun”
Selvi, yazısında, “Önemli olan o yumruğu atan şahıs değil, onu
yumruk atmaya azmettirenlerdir. Onun arkasındaki parmaktır. Kukla
değil, kuklacıya bakmak lazım” diyerek, saldırgan S.T.’nin (66)
yalnız hareket etmediğini ima etti.
İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, S.T. 2004’te iki çocuğunu öldürme, hırsızlık ve tehdit suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılmış, 2020’de şartlı tahliye ile serbest bırakılmıştı. Selvi, saldırının kişisel bir husumetten veya anlık öfkeden kaynaklanamayacağını, siyasi bir hedef taşıdığını savundu.
Saldırının Siyasi Hedefi mi Var?
Selvi, saldırının siyasi ortamı germek ve kaos yaratmak amacıyla
düzenlenmiş olabileceğini öne sürdü. “CHP Lideri’ne yapılan saldırı
ile siyasi ortamı germek ve bir kaos ortamı oluşturmak istedikleri
belli” diyen Selvi, olayın iyi araştırılması gerektiğini belirtti.
Selvi, Özgür Özel’e yönelik daha önce de operasyonlar
düzenlendiğini iddia etmişti. Örneğin, Manisa Şehzadeler Belediye
Başkanı Gülşah Durbay ile ilgili asılsız iddiaların CHP içindeki
güç mücadelelerinden kaynaklandığını belirtmişti.