Düşen uçağa Ankara'dan ilk tepki

Başbakan Davutoğlu Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri Bakanı'ndan bilgi aldı.

Suriye sınırında hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir savaş uçağının, TSK'ya bağlı F-16'lar tarafından düşürülmesi Ankara'da gündemi değiştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk bilgileri aldıktan sonra Dışişleri Bakanlığı'na NATO ve BM nezdinde girişimde bulunulması talimatını verdi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak konuyla ilgili bildi verdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'ndan bilgi aldığı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu ile görüştü.

Davutoğlu'nun, görüşmede, Suriye'deki gelişmelerle ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Bu arada Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanlığınca NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağı kaydedildi.

Çankaya Köşkü'nde pazar günü gerçekleştirilen güvenlik toplantısında, sınır ihlallerine karşı her türlü önlemin alınması yönünde talimat verilmişti.

TÜRK UÇAĞI 2012'DE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Türkiye, Rus savaş uçaklarının Suriye'de Türkmen bölgesine yaptığı bombardımanın ardından Rusya'ya nota vererek, "Sınır güvenliğimiz fiilen ihlal edilirse angajman kurallarımızı uygularız" uyarısı yapmıştı.

2012'de bir Türk uçağının Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürülmesi üzerine angajman kuralları değiştirilmişti.

SAAT 11:00'DE BEŞTEPE'YE GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu bugün saat 11:00'de Beştepe'de buluşuyorlar. Buluşmada Davutoğlu'nun yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunması bekleniyor. Cumhurbaşkanı'nın onaylamasından sonra yeni kabinenin açıklanması bekleniyor.