Cumhurbaşkanı Erdoğan, down sendromlu Filistinli genci kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp serbest bırakılan down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul etti.

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp serbest bırakılan ve psikolojik destek için Türkiye'ye getirilen down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul etti.

Gözaltına alınan down sendromlu Filistinli genç: Önce dövdüler beni, sonra bıraktılar

Kudüslü Muhammed kardeşim ile dünyaya mesajımız şudur:

"Kudüs, kırmızı çizgimizdir." pic.twitter.com/M0dg1Skl2S

— Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) December 21, 2017

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil, annesi Vecihe ve babası Halil İbrahim et-Tavil'i konuk eden Erdoğan, Filistinli aileyle bir süre sohbet etti.

Daha sonra, kabul sırasında Muhammed et-Tavil ile Rabia işareti yaparken çekilen fotoğrafı Twitter'dan paylaşan Erdoğan, paylaşımında, "Kudüslü Muhammed kardeşim ile dünyaya mesajımız şudur, Kudüs kırmızı çizgimizdir." ifadesine yer verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararını açıklamasının ardından, Filistinliler, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria ve Gazze sınırında protesto gösterileri düzenlemiş, İsrail güçlerinin müdahalesinde yüzlercesi yaralanmıştı.

Muhabir: Kemal Karadağ