Çavuşoğlu net konuştu "ABD, YPG'ye silah vermiştir. Nokta! "

ABD her ne kadar terör örgütü YPG'ye silah vermediğini savunsa da elinde belgeleri olan Türk makamları bu iddiaya inanmıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Bugüne kadar ABD, YPG'ye silah vermiştir. Nokta." dedi.

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği yazılı bir açıklama yayınlayarak YPG/PKK'ya silah verdiği iddialarının yalan olduğunu(!) belirtti, "YPG'ye PKK'ya silah vermiyoruz, nokta" dedi.

Elçiliğe cevap A Haber'de konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi:

"ABD, YPG'YE SİLAH VERMİŞTİR, NOKTA"
"ABD'nin içinde olduğu koalisyon Fırat Kalkanı operasyonumuza belli bir süreden beri havadan destek vermiyor. ABD, YPG'ye PYD'ye silah veriyor, nokta. Bugüne kadar silah verdik hata ettiğimizi anladık diyorsa eyvallah. Ama bugüne kadar ABD, YPG'ye silah vermiştir, nokta."

"Esad'ın 5 yıl görevde kalacağı iddiası yalan" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki ateşkesin ihlal edilmemesi için Rusya ve Türkiye'nin garantör olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar ABD, YPG'ye silah vermiştir. Nokta" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Amerika'nın içinde olduğu koalisyon belli bir zamandan beri Fırat Kalkanı Operasyonumuza havadan destek vermiyor" açıklamasında da bulundu.