Kurt Cobain'in çaldığı gitar 6 milyon dolara satıldı

Cobain'in MTV Unplugged konserinde çaldığı gitar, 6 milyon 10 bin dolara Avustralyalı iş insanı Peter Freedman tarafından satın alındı.

Nirvana'nın solisti Kurt Cobain'in New York'ta verdiği MTV Unplugged programı konserinde çaldığı gitar açık artırmada 6 milyon dolara satıldı. 

The Guardian'da yer alan habere göre, Kurt Cobain'in ölümünden 5 ay önce gerçekleşen MTV Unplugged konserinde çaldığı 1959 Martin D-18E gitar açık artırmaya çıktı. Gitar, 6 milyon 10 bin dolara Avustralyalı iş insanı Peter Freedman tarafından satın alındı. 

Gitarın satıldığı Juliens Açık Artırma şu ana kadar 5 satış dünya rekoru kırdı. Bunlar arasında en pahalı gitar, en pahalı hatıra eşyası gibi ürünler yer alıyordu. 

Gitarı satın alan Freedman, Cobain'in çaldığı gitarı sanat galerilerinde sergilemek istiyor.



Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.