Google kaç para kazanıyor? Kârlarıı azaldı

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet, 2023'ün ilk üç ayındaki kazanç raporunu yayınladı. Ancak, paylaşılan veriler Google'ın sorunlu bir döneme girdiğini gösteriyor. İşte bu gelişmeler

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın çatı şirketi Alphabet, 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Raporda, özellikle yapay zekâ platformlarının çoğalmasıyla birlikte artan rekabet baskısının şirket üzerindeki etkisi somut bir şekilde gözler önüne serildi.

Google'ın yılın ilk çeyreğinde elde ettiği kâr ise bir önceki yıla kıyasla yalnızca %1,87 artış gösterdi. 2021 yılında %30,11 seviyesinde olan kâr artış oranı, 2022'de %24,28'e gerilemişti. Son dönemde yaşanan işten çıkarmaların şirkete 2,6 milyar dolarlık bir maliyetle yansıdığı da raporda yer aldı.

Alphabet'ın yayımladığı bu mali durum raporu, Google'ın karşı karşıya olduğu rekabet baskısı ve ekonomik zorluklar hakkında net bir tablo çiziyor. Şirketin gelecekteki performansı ve rekabet gücü, sektördeki değişimlere ve gelişmelere bağlı olarak şekillenecek.

Google'ın Geliri Ne Kadar?

Teknoloji devi Alphabet, 2023'ün ilk çeyreğinde 69 milyar 787 milyon dolarlık gelir elde ettiğini duyurdu. Şirketin toplam net kârı ise 15 milyar 51 milyon dolar oldu. Bu kâr, Google'ın 2021'in ilk çeyreğinde elde ettiği 16 milyar 436 milyon dolardan daha düşük. Ayrıca, geçtiğimiz yılın gelirleri de bu çeyreğe kıyasla 1,7 milyar dolar daha azdı.

Alphabet, bulut tabanlı sistemlerin kârlı bir iş olabileceğini somut bir şekilde göstererek tarihte ilk kez bu alandan net bir kâr elde ettiğini açıkladı. Şirketin bulut işi, 191 milyon dolarlık bir net kâr sağladı. Bu, geçen yıl bulut işinin Google'a 706 milyon dolarlık zarar ettirdiği düşünüldüğünde oldukça önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.

Alphabet Ana Gelir Kaynakları

Alphabet'in ana gelir kaynağı hala Google Arama olsa da sadece bu alandan elde edilen gelir 40 milyar 359 milyon dolar oldu. YouTube reklamları 6 milyar 693 milyon dolar ve tüm Google reklamları ise toplamda 54 milyar 548 milyon dolar kazandırdı. Bu veriler, şirketin farklı iş kollarındaki performansını gösteriyor ve gelecekteki stratejilerini şekillendirmede önemli bir rol oynayabilir.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.