Doğru El Bakımı Nasıl Yapılır?

Pürüzsüz ve yumuşacık ellere sahip olmak ister misiniz? Bunun için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Doğru el bakımı nasıl olmalıdır? İşte cevabı…

-Ellerinize uygun nemlendirici seçin ve el kremini özellikle banyo sonrası kullanmaya özen gösterin. Çatlak ve kuru ellere sahipseniz, her gece uyumadan önce ellerinize nemlendirici krem uygulayın.

- İki yemek kaşığı zeytinyağının içerisine birkaç damla limon sıkın. Daha sonra ellerinize krem gibi uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ellerinizi durulayın. Ellerinizin parlamasına ve ipeksi bir dokunuş sağlamanıza yardımcı olur.

-Ellerinizi temiz tutmaya özen gösterin. Bunun için ister evde ister kuaförde ayda bir kez manikür yaptırın.

-Ellerinizi haftada 2-3 kere el fırçasıyla fırçalayın. Fırçalama işlemi yaparken zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi yağları kullanabilirsiniz.

- Aşırı sıcak ve soğuk sudan uzak durun.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.