'Uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara otoyolu açılışında ekonominin iyi gittiğine değinirken “Geniş bir alanda verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması, hayati öneme sahiptir. Asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara otoyolu 5. kesim açılış törenine videokonferans yöntemiyle katıldı. Salgın sonrası dünya ekonomisindeki daralmaya rağmen Türkiye’nin bundan en az etkilenen ülkeler arasında olduğunu rakamlarla anlatan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘EN AZ ETKİLENENLER ARASINDAYIZ’

“Türkiye olumsuzluklardan en az etkilenen ülkeler arasındadır. Sosyal koruma kalkanı projesiyle yaklaşık 35 milyar TL’lik bir kaynağı karşılıksız olarak milletimizin istifadesine sunduk. Asıl olanın reel ekonomiyi ayakta tutmak olduğunu biliyoruz. Ekonomik gidişatın habercisi olan, öncü göstergeler sadece ikinci çeyreğe göre değil, geçen senenin bile üzerinde olumlu gelişmelere işaret ediyor. İnşallah üçüncü çeyreği her kesimi memnun eden bir büyüme oranıyla kapatacağız. Bundan ülkemizin kredi notunu düşürmek için pusuda bekleyen kredi derecelendirme kuruluşlarının hiç memnun olmayacakları kesindir. Türkiye’yi Afrika’nın Güney Amerika’nın ücra köşelerindeki ülkelerle aynı not kategorisine sokanlara en güzel cevabı başarılarımızla vereceğiz.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.