Turizm sektöründe İngiltere hareketliliği başladı: Can suyu olacak...

Turizm sektörünün uzun süredir beklediği haber 17 Eylül’de geldi. İngiltere 22 Eylül itibarıyla Türkiye’yi kırmızı listeden çıkaracak. Söz konusu karar turizmcileri sevindirirken özellikle 2022 yılı için umutları artırdı. İngilizlerin erken rezervasyon alışkanlığı olan bir millet olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, alınan kararın yıl sonu için de can suyu olacağını belirtiyor.

İngiltere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye'yi 22 Eylül itibarıyla seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı. Söz konusu karar turizm sektöründe sevinçle karşılandı.

Kararı değerlendiren sektör temsilcileri hareketliliğin başladığını belirtirken, alınan karar ile Türkiye'nin rakip ülkelerle eşit şartlara ulaştığını ifade etti. Söz konusu kararın 2022 sezonu için ise oldukça umut verici olduğu belirtiliyor.

“OTELLERİMİZ İÇİN CAN SUYU OLACAK”

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.