TSE, Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervine hizmet sunmaya hazır

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin, Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervine ilişkin, "TSE'nin dahil olabileceği alanlar var. Rezervle ilgili kurulacak tesiste, 'proje yönetim danışmanlığı', 'üretilecek ürünler için yurt içinde ve dışında üçüncü taraf gözetimi' ve 'sahadaki faaliyetlerin gözetimi' hizmetleri verilebilir." dedi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin, AA muhabirine yaptığı değerlendirmelerde, standartların iletişim, ticaret ve üretimin kolaylaştırılması için önemli bir araç olduğunu söyledi.

Enstitünün ana hedefinin, Türkiye'de uygunluk değerlendirme sektöründeki yerlilik payını artırarak dışa bağımlılığı azaltmak olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu amaç doğrultusunda muayene gözetim pazarında hizmet çeşitliliğimizi ve pazar payımızı artırmaya odaklandık. Bunun için son 10 yılda önemli adımlar atıldı." ifadesini kullandı.

Şahin, Karadeniz'deki doğal gaz rezerviyle ilgili TSE'nin de dahil olabileceği alanların bulunduğuna işaret ederek, "Rezervle ilgili kurulacak tesiste, 'proje yönetim danışmanlığı', 'üretilecek ürünler için yurt içinde ve dışında üçüncü taraf gözetimi' ve 'sahadaki faaliyetlerin gözetimi' hizmetleri verilebilir. Ayrıca burada personel ve sistem belgelendirme, ürün testleri ve onaylanması konusunda da destek sağlanabilir." diye konuştu.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.