Serbest tüketiciye tasarruf fırsatı

Tüketicilerin elektrik faturalarını yüzde 10-15 düşürdüğü belirtilen ve zamlardan etkilenmemesini sağlayan serbest tüketici tarifesinde 5 milyondan 130 bine kadar gerileyen abone sayısında tekrar hızlı bir artış bekleniyor. Artık tedarikçiler, tüketicilerle yaptıkları sözleşmeyi tek taraflı fesh edemeyecek. Tarifenin aktif kullanılması durumunda oluşacak tasarruf ise yıllık 5 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Tüketicilerin kendi elektrik tedarikçilerini seçerek ortalama yüzde 10-15 civarında tasarruf sağladığı serbest tüketici tarifesinde geçtiğimiz dönemde 5 milyon aboneye kadar yaklaşılmıştı. Ancak 2018’de tedarik şirketleri zarar ettikleri gerekçesi ile tüketicileri sistemden tek taraflı olarak dışarı atınca ve bu sayı 130 bine kadar geriledi. Tüketiciler ise tedarik şirketlerinin bu tavrından dolayı yeni sözleşme imzalamaya çekimser yaklaşıyordu.

FİYAT ARTIŞI ETKİLİYOR

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.