Rusya'ya yaptırımlarda bir ilk: İngiltere, karasularındaki bir Rus süper yata el koydu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan savaş birçok yaptırımı da beraberinde getirmişti. Rusya'ya ve tek tek Rus bireylere uygulanan yaptırımlar hayata geçirilmeye devam ediyor. İngiltere'de ise bu konuda bir ilk yaşandı...

İngiltere, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde ilk kez karasularında bulunan Rus iş adamına ait bir süper yata el koydu.

Rusya-Ukrayna savaşında birçok ülke Rusya’ya karşı yaptırım kararı alırken, İngiltere ilk kez karasularında tespit ettiği Rus iş adamına ait bir süper yata el koydu. İsimsiz bir iş adamına ait olduğu öğrenilen “Phi” isimli yatın, 38 milyon sterlin değerinde olduğu belirtildi.

Konuya ilgili açıklama yapan İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, şahsın şu an için yaptırıma maruz kalmadığını fakat, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile “yakın bağlantılara” sahip olduğunu söyledi.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.